<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3179103906146357818\x26blogName\x3d.\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nradlnadrh.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nradlnadrh.blogspot.com/\x26vt\x3d47595295862450681', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
bonjour ~

Welcome to the twenties world! I was once told that the twenties are the best years to make an account of precious memories of life, dreams and love–doing so in the most vibrant manner possible.

:a girl and superwoman.
+ follow |



apa yang menarik tentang malaysia?
written on Friday, December 18, 2015 @ 11:54 PM ✈

bila orang luar masuk malaysia dorang mesti kata malaysia ni cantik, best, banyak tempat boleh shopping and so on lah. and paling penting dorang akan cakap org malaysia ni semuanya friendly belaka. haha wei bangga lah sikit. so cerita pasal orang luar ke malaysia ni. tadi masa tengah breakfast kt satu tempat fastfood ni. masa tengah makan ni alin ditegur oleh seorang dr falsalah yang jadi lect dekat satu IPTS ni. dia baru je sampai malaysia 2 weeks ago. so masa tgh breakfast kami sembang-sembang lah sebab meja dekat-dekat kan. alin tanya dia how malaysia? is good or bad? the dia jawab dia suka malaysia byk tempat-tempat best , orang-orang kt sini pun semua friendly, hormat semua org even dia bukan org malaysia sekali pun. dan dia tanya satu soalan dekat alin. emm macam mana ye orang malaysia boleh survive dekat malaysia ni. yelah sana tax sini tax pergi mana-mana pun tax mesti ada. nak makan pun ada tax. dan dia kata last week dia pergi outstation ke klcc masa ontheway tu dia kata smpai tak terkira tol yang dia lalu. dr sampai ke klcc. walaupun amount dia tk byk setiap satu tol tapi bila di kira-kira balik masa pergi sahaja dah hbs lebih 10ringgit tu belum nak balik rumah lagi. tu baru atas jalan. belum cukai tanah, taksiran and sebagainya. alin sampai tak tahu nak jawab apa masa tu. apa yang alin boleh jawab dekat dia tadi. well kalau kami tak byr semua tax tu macam mana kami nak hidup, kalau kami tak byr tax tu kami tak dapat nak beli makanan, barang keperluan harian dan segala barang untuk kami teruskan hidup. dan untuk tol tu. if dekat tempat tinggal alin sekarang takde lah tol banyak sangat mcm kt kl, shah alam tu tp bila sesekali ke sana terfikir jugak dengan penduduk sana. but if they not pay that tol, dorang tkleh pergi kerja. kalau tknak lalu kawasan byk tol dorang kena pula hadap sesak. bayangkan balik rumah pukul6 then pukul 7 or 8 baru nak sampai rumah. esknya kalau nak redah jem kene pergi kerja awal jugak around 6 or before 7 kene keluar rumah dah. berapa lama sangat orang yang bekerja ni dapat rehat. dan sebab tu dorg pilih jalan untuk melalui tol. walaupun kene byr mahal tp demi untuk luangkan masa dengan anak-anak dorang terpaksa. and untuk cukai tanah, taksiran sebagainya. kene byr jugak if tk bayar kena saman and saman tu berganda untuk dibayar, nak taknak dorang kene byr jugak. ini just opinion alin. alin pun tak tahu sangat pasal tax semua ni. sebab alin pun still belajar. tp bila org luar cakap macam tu dekat kita. alin mcm terfikir betul jugak kan. orang malaysia ni semuanya tabah-tabah belaka. boleh byr semua tu tanpa rasa penat. walaupun ada yang merungut tp dorang tetap byr cukai tu. maaf kalau ada tersalah kata ya. walaupun alin ni masih seorang student tapi alin berckp melalui pengalaman alin pada mak alin. and actually sebagai student pun terasa dengan semua benda ni. :)

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life